Kirkkovaltuusto kokousti tiistai-iltana 19. joulukuuta. Asioina olivat vuoden 2024 talousarvio & vuosien 2025–2026 toiminta- ja taloussuunnitelma. En osallistunut tähän kokoukseen luottamushenkilönä, vaan seurakunnan talouspäällikön viran sijaisena.
 
Esittelin kokouksessa varsinaisen talouspäällikkö Mirja Koivusalon tekemän talousarvion 2024 ja toiminta- ja taloussuunnitelman 2025–2026. 
 
Esittelin Kärsämäen seurakunnan hallintosäännön. Hallintosäännön idea on samanlainen kuin kunnan hallintosääntö. Hallintosäännössä määritellään toimielimet ynnä muut. Uusina asioina ovat kirkkovaltuuston iltakoulut ja nuorten vaikuttajaryhmä.
 
Kirkkovaltuusto kokoustaa seuraavan kerran tammikuussa 8. päivä. Ainoana asiana on kirkkoherran valintaprosessin käynnistäminen; valitaanko kirkkoherra välillisessä vai välittömissä vaaleissa ja millaista kirkkoherraa haetaan.
 
Talouspäällikön viran sijaisuuteni päättyi torstaina 21. joulukuuta ja palasin Kärsämäen seurakunnan luottamushenkilöksi. Kiitokset kaikille, jotka ovat tukeneet ja auttaneet viran sijaisuuden hoitamisen aikana.
 
Toivotan lukijoille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta!