Vuoden 2019 kolmas kirkkovaltuuston kokous ja samalla ensimmäinen, jossa olen paikalla varsinaisena kirkkovaltuutettuna. Paikalla oli 12 kirkkovaltuutettua ja poissa oli 3 kirkkovaltuutettua. Kuten tavallisesti, olen pistänyt kokouksen esityslistan blogitekstiini. Asiat ovat samoja kuin edellisessä blogipostauksessa, jossa kerroin osallistuneen kirkkoneuvoston kokoukseen.

20191002_092356.jpg

Esitin Taru Kyllöstä lapsi- ja nuorisotyön johtokunnan uudeksi jäseneksi. Etsin johtokunnan jäsentä yhdessä Leena Kumpulaisen kanssa. Peräti 5 henkilöä kieltäytyi ottamasta lapsi- ja nuorisotyön johtokunnan paikkaa vastaan. Lapsi- ja nuorisotyön johtokunta kokoustaa kaksi kertaa vuodessa, joten kokousmäärä ei ole suuri.

Kirkkovaltuusto hyväksyi lisämäärän varaamisen Löytöpirtin remonttiin. Palkkoihin tulee 1 500 euroa ja rakennus- ym. tarvikkeisiin 2 000 euroa. Kävin viime viikolla katsomassa remontoitua Löytöpirtin tiloja. Suntio Timo Littow ja puuseppä Antti Valkama ovat tehneet hyvää työtä.

Kirkkovaltuusto hyväksyi seurakunnan tuloveroprosentiksi 1,8% eli samalla veroprosentilla jatketaan.

Sitten esityslistan ulkopuolisiin asioihin. Tämän kirkkovaltuustokauden yksi suurimmista päätöksistä on, että meneekö Kärsämäen seurakunta seurakuntayhtymään. Asiasta päätetään marraskuussa. Oma kantani on kriittinen. Olisi järkevää, että yhtymähankkeessa mukana olevat neljä suurinta seurakuntaa (Ylivieska, Oulainen, Nivala ja Haapajärvi) päättäisivät ensin kantansa seurakuntayhtymään. Sen jälkeen muut mukana olevat seurakunnat päättäisivät kantansa.

20191002_092406.jpg

Kuva nimenhuutolistasta. Nyt kun olen varsinainen kirkkovaltuutettu, niin nimeni on ns. automaattisesti nimenhuutolistalla. Näin ei ollut tämän vuoden kahdessa edeltävässä kirkkovaltuuston kokouksessa, sillä olin varavaltuutettu.