Vuoden 4. kirkkovaltuuston kokous. Paikalla oli 13 kirkkovaltuutettua ja muutamia seurakuntavaaliehdokkaita seuraamassa kokousta. Sen lisäksi paikalla oli runsaasti rippikoululaisia.

Kirkkojen kaunistamisrahaston säännöt hyväksytään. Kärsämäen seurakunta sai kuluvana vuonna testamenttilahjoituksen. Edesmennyt Eevi Kiiskinen oli osoittanut rahavaroja seurakunnan kirkkojen kaunistamisrahastoon.

Muutos luottamushenkilöiden palkkiosääntöön hyväksytään. Taustalla on, että luottamushenkilöien palkkiosäännön kohdassa on ohjeena: "Luottamushenkilöpalkkiot maksetaan puolivuosittain kesäkuussa ja joulukuussa". Kirkon palvelukeskuksen palkka-aikataulut vaihtelevat, ohjetta tulisi muuttaa tältä osin. Palkkiosäännön kohtaa muutetaan seuraavaksi: "Luottamushenkilöpalkkiot maksetaan Kirkon palvelukeskuksen palkka-aikataulun mukaisesti". Vuoden 2019 tuloveroprosentiksi tuli 1,8% eli siihen ei tullut muutosta.

Esityslistan ilmoitusasioissa kerrotaan Kalajoen rovastikunnan seurakuntayhtymähankkeen edistymisestä. JHTT Asko Vanhatupa tilintarkastusyhteisö BDO Audiator Oy:stä on laatinut laskelmia seurakuntien taloudesta. Seurakuntaryhmällä saataisiin kuitenkin säästöjä henkilöstömenoissa ainakin pidemmällä aikavälillä. Haapaveden seurakunta ja Kalajoen seurakunta eivät ole selvityksessä mukana. Mahdollisesti kirkkovaltuustot ja kirkkoneuvostot päättävät seurakuntayhtymästä syksyllä 2019.

WP_20181105_08_47_16_Pro.jpg

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut. Ennakkoäänestys on 6.11.-10.11.2018 ja vaalipäivä on 18.11.2018. Kärsämäellä ennakkoäänestyspaikkana toimii seurakuntatalo.