Kiitokset kaikille Keskustan ehdokaslistaa äänestäneille. Saimme Kärsämäen kirkkovaltuustoon 13 paikkaa. Pääsin Keskustan ehdokaslistan 1. varajäseneksi kirkkovaltuustoon. En ole vielä päättänyt miten jatkossa tulen kirjoittamaan kirkkovaltuuston kokouksista. Ajatuksissa olisi, että kirjoittaisin niistä kokouksista, jossa olen äänivaltaisena.

Vuoden 2018 5. kirkkovaltuuston kokous ja näillä näkymin tämän vuoden ja tämän kirkkovaltuustokauden viimeinen kokous. Paikalla oli 13 kirkkovaltuutettua.

Minulle ja monelle muulle kirkkovaltuutetulle, ellei kaikille kirkkovaltuutetuille, asialista tuli vasta tänään. Kärsämäen seurakunnan kirkkovaltuuston työjärjestyksen mukaan esittelylista liitteineen ja muut mahdolliset asiakirjat on, elleivät erityiset syyt ole esteenä, toimitettava valtuutetuille vähintään 3 päivää ennen kirkkovaltuuston kokousta. Kirkkovaltuuston puheenjohtaja Markku Koski tiedusteli, että onko kokous laillinen ja onko postin myöhästyminen erityinen syy. Kirkkovaltuusto päätti yksimielisesti, että kokous on laillinen ja päätösvaltainen. Itse ehdotin ennen kokouksen alkamista, että kokousmateriaalit voisi toimittaa sähköisesti, jos postituksessa on ongelmia ja myöhästymisiä. Asia nousee varmaan esille seuraavalle kirkkovaltuustolle.

Haudanhoitomaksut 1.1.2019 lukien hyväksytään. Uusissa hinnoissa on 20 euron korotukset. Aiemmin haudanhoitomaksuja on korotettu vuonna 2017. Talousarvio vuodelle 2019 ja toiminta- ja taloussuunnitelma vuosille 2020-2021 hyväksytään. Suojelualueen perustaminen Kattilakosken tilalle hyväksytään.

Kokouksen päätteeksi kirkkovaltuuston puheenjohtaja Markku Koski kiitti kirkkovaltuustoa kuluneesta kaudesta. Itse olen pitänyt Markun tavasta johtaa kirkkovaltuustoa.

WP_20181128_15_02_47_Pro.jpg