Vuoden ensimmäinen kirkkovaltuuston pidetiin torstaina 25. maaliskuuta. Tavallisesti vuoden ensimmäinen kirkkovaltuuston kokous on pidetty joko tammikuussa tai helmikuussa. Tällä kertaa pidin kokouksen aikana visiiriä. Se oli minulle parempi ratkaisu eivätkä silmälasini huurtuneet.

Kokousasioina olivat kirkkovaltuuston puheenjohtajan valinta vuosille 2021-2022, kirkkovaltuuston varapuheenjohtajan valinta vuosille 2021-2022, kirkkovaltuuston pöytäkirjanpitäjän valinta vuodelle 2021, kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan valinta vuosille 2021-2022, kirkkoneuvoston jäsenten valinta vuosille 2021-2022, kirkkoneuvoston varapuheenjohtajan ja jäsenten henkilökohtaisten varajäsenten valinta vuosille 2021-2022, kirkkoneuvoston ohjesäännön 3 §:n mukaiset päätösvallan siirrot, Kärsämäen seurakunnan ja Juuso Ritolan välinen kauppakirja Uskola 317-403-7-13 –nimisestä tontista, hautainhoitorahaston tilinpäätös vuodelta 2020, vuoden 2020 tilinpäätöksen hyväksyminen & vastuuvapauden myöntäminen ja ruumishuoneen rakennussuunnitelmat. Paikalla oli 12 valtuutettua ja 1 varavaltuutettu.

Ennen kirkkovaltuuston kokouksen alkamista seurakuntamestari Timo Littow esitteli ruumishuoneen rakennussuunnitelmia kirkkovaltuustolle.

Kirkkovaltuuston puheenjohtajaksi vuosille 2021-2022 valittiin jatkamaan Teija Surakka. Kirkkovaltuuston varapuheenjohtajiksi vuosille 2021-2021 valittiin minut. Olen kiitollinen tästä luottamuksesta, minkä olen saanut.

Kirkkoneuvoston kokoonpano pysyi melkein samana, mutta Leena Kumpulaisen ja Elinä Vähätiiton tilalle valittiin uudet henkilöt, jotka ovat Saara Kallinen ja Satu Oikarinen.

Kirkkoneuvosto

Jäsenet

Varajäsen

Varapuheenjohtaja Alpo Lehtola

Martti Pietikäinen

Väinö Parkkila

Tapio Myllymäki

Kari Seppälä

Antti Pekkala

Saara Kallinen

Satu Oikarinen

Marketta Lapiolahti

Eeva Rautakoski

Riitta Ristinen

Atte Aittola

Tuija Loukkola

Aino Jussila

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kirkkovaltuusto hyväksyi kauppakirjan ja hautainhoitorahaston tilinpäätöksen vuodelta 2020, Talouspäällikkö Mirja Koivusalo esitteli vuoden 2020 tilinpäätöksen. Tilinpäätös oli alijäämäinen 18 348,52 euroa.

Kirkkovaltuusto hyväksyi uuden ruumishuoneen rakennussuunnitelmat. Nyt sitten odotellaan, että millaisia tarjouksia tulee ruumishuoneesta ja kuinka paljon avustusta saadaan kirkkohallitukselta. Kirkkoneuvosto tulee tekemään päätöksen asiasta.

Muissa asioissa käytiin keskustelua jättämästä kirkkovaltuustoaloitteesta. Aloitteeni koski etäkokouksia ja hybridikokouksia. Esitin aloitteessani, että Kärsämäen seurakunnan luottamustoimielimissä voitaisiin mahdollistaa osallistuminen sekä fyysisesti että etänä. Aloitteestani käytiin keskustelua. Tuotiin esille hyvät ja huonot puolet etäkokouksista. Aloitteessani totesin, että etämahdollisuus on hyvä käytäntö tilanteissa, joissa esimerkiksi kokoukseen tarvitaan varajäsen paikalle muutaman asiakohdan ajaksi.