Kirkkovaltuusto kokousti keskiviikkona 31. toukokuuta. Kokouksen asioina olivat tilintarkastusyhteisön valinta vuosille 2023-2026 ja tilinpäätös 2022. Kokous oli aluksi päätösvallaton, sillä paikalla oli vain 7 valtuutettua. Lopulta kokoukseen saapuivat kaksi valtuutettua lisää, joten kokouksesta tuli päätösvaltainen.

Tilintarkastusyhteisöksi vuosille 2023-2026 valittiin BDO Audiator. Valinnasta keskusteltiin hieman, sillä Alpo Lehtola kommentoi tilintarkastajilla koettiin olevan liikaa kiirettä työmääränsä nähden. Tästä yksi esimerkki on, että seurakunnan tilintarkastuskertomus tuli vasta toukokuun lopussa. Ilkka Saari pohti tilintarkastusyhteisön kilpailuttamista jonain kertana, jotta hintoja voitaisiin saada mahdollisesti.

Kirkkoherra Heikki Valkama kertoi lyhyesti vuodesta 2022. Korona-aika vähensi väkimäärää kirkossa, mutta internetin puolella väkimäärä lisääntyi.

Talouspäällikkö Mirja Koivusalo esitteli vuoden 2022 tilinpäätöstä. Tilinpäätös oli ylijäämäinen. Kirkkoherra Heikki Valkama kertoi, että lapsiparkki kunnan kanssa alkaa syksyllä. Tässä on sitä Kärsämäen kunnan ja Kärsämäen seurakunnan yhteistyötä!

Tilinpäätös hyväksyttiin ja vastuuvapaus myönnettiin tilivelvollisille

Muissa asioissa Anne Andersson ehdotteli, että paperitulosten vähentäminen voisi olla paikallaan ja ehdotti sähköistä järjestelmää. Itse olen pitänyt ajatusta esillä, jossa kokouskutsut laitetaan tekstiviestillä, kokousmateriaali sähköisenä sähköpostiin ja kokousaineisto olisi tulostettu paikan päällä.

Ilmoitusasioissa kirkkoherra Heikki Valkama kertoi, että piispantarkastus on tulossa ja se pidetään tammikuussa 2024.

Kirkkovaltuuston kokouksen lisäksi kerron kirkkoneuvoston kokouksista, joita on pidetty ensimmäisen ja toisen kirkkovaltuuston kokouksen välissä kaksi kertaa. Kirkkoneuvoston kokoukset eivät ole julkisia, mutta kerron yleisesti niistä.

Kehun nykyistä kirkkoneuvoston kokouskulttuuria. Ensimmäinen kokous kesti noin kaksi tuntia, siinä oli täyttä asiaa, hieman huumoriakin ja eikä yhtään päälle puhumista. Sama tilanne toistui myös toisessa kokouksessa.

Näillä näkymin seuraava kirkkovaltuuston kokous on syksyn puolella.