Vuosi 2017 lähestyy pikkuhiljaa loppuaan, joten kirjoitan kunnanvaltuustokauden ja kunnallisten luottamustehtävieni aloituksesta.

Tarkastuslautakunta kokoontui ensimmäisen kerran 21.6.2017. Kokouksessa sain vastuulleni seurata opetustoimen lautakuntaa. Lisäksi minut valittiin tarkastuslautakunnan sihteeriksi. Tämän kokouksen lisäksi tarkastuslautakunta on kokoontunut neljä kertaa.

Kunnanvaltuuston työ on lähtenyt hyvin käyntiin. Tämän vuoden aikana ennen kunnanvaltuuston kokouksia ja niiden jälkeen on koulutustilaisuuksia luottamustoimihenkilöille. Kunnanvaltuuston kokouksessa 31.10.2017 Keskustan valtuustoryhmä teki esityksen, että yleistä kiinteistöveroa ei nosteta vaan se pidettäisiin 0,93%. Yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi oli kaavailtu 1,03%, sillä maan hallitus suunnitteli kiinteistöveron alarajan korottamista. Kunnanhallitus oli kokoontunut 16.10. jolloin korotusehdotuksesta oli päätetty, mutta 17.10. maan hallitus ilmoitti, ettei yleisen kiinteistöveron alarajaa nosteta. Korotuksen peruminen johtui siitä, että kiinteistöveron tuotto oli kasvanut odotettua enemmän. Kunnanvaltuuston, kunnanhallituksen ja muiden lautakuntakuntien esityslistoja ja pöytäkirjoja voi lukea Kärsämäen kunnan nettisivuilta. Kuten aiemmin olen kertonut, en kirjoita jokaisesta kunnanvaltuuston kokouksesta blogitekstiä vaan ajattelin kirjoittaa enemmän yhteenvetoja. Tarvittaessa teen poikkeuksia.

Sitten poliittisista luottamustoimipakoistani. Keskustan Kärsämäen Paikallisyhdistyksen syyskokous pidettiin 7.11. Konttilassa. Jatkan paikallisyhdistyksen johtokunnan jäsenenä. Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten syyskokous pidettiin 10.11. Utajärvellä. Tein come backin eli paluun Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten johtokuntaan varajäsenenä. Keskustan Pohjois-Pohjanmaan piirin syyskokous pidettiin 11.11. Muhoksella. Tuin istuvaa puheenjohtajaa Matias Ojalehtoa piirin puheenjohtajana, mutta Jussi Ylitalo voitti Matiaksen äänin 135-66. 

Lopuksi mainitsen, että olen ollut tähän mennessä kaikissa kunnanvaltuuston ja tarkastuslautakunnan kokouksissa.