Perussuomalaisten yksi perustajajäsenistä, Perussuomalaisten entinen puheenjohtaja ja entinen ulkoministeri Timo Soini on kirjoittanut kirjan nimeltä Yhden miehen enemmistö. Kirja käy läpi Timo Soinin elämää, Perussuomalaisia ja Soinin toimintaa Suomen ulkoministerinä vuosina 2015-2019.

Soinin kirjasta oli julkisuudessa muutamia juttuja koskien Perussuomalaisten hajoamista tai Perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajoamista, riippuen kumpaa termiä käyttää. Olen huomannut ja havainnut, että osa perussuomalaisista kertoo eduskuntaryhmän hajonneen eikä puolueen.

Haluan sanoa Timo Soinista, että hänen kauttaan koin poliittisen herämisen vuonna 2011. Paavo Väyrynen veti minut kuitenkin Keskustaan.

Olen lukenut Timo Soinin kirjan Yhden miehen enemmistö ja ajattelin kirjoittaa siitä kirja-arvion blogiini. Itseäni kiinnosti Soinin näkemys mitä tapahtui Perussuomalaisten puoluekokouksessa 2017.

Timo Soinin mukaan ratkaisevaa puolueen hajoamisen kannalta oli Jussi Niinistön häviäminen Laura Huhtasaarelle 1. varapuheenjohtajan vaalin äänestyksessä eikä Jussi Halla-ahon valinta puolueen puheenjohtajaksi. Muistan muutamien ihmisten some-reaktiot, kun uutisissa kerrottiin Jussi Niinistön häviöstä Laura Huhtasaarelle. Perussuomalaisten historian kannalta olisi ollut mielenkiintoista, jos Jussi Halla-aho olisi tullut valituksi puolueen puheenjohtajaksi, mutta Jussi Niinistö olisi jatkanut puolueen 1. varapuheenjohtajana. Puolueesta olisi varmaan lähtenyt porukkaa, mutta varmaan Soini ynnä muut olisivat varmaan jatkaneet puolueessa. Tämä on kuitenkin jossittelua, mutta mielenkiintoista jossittelua. Kuitenkin vuoden 2017 Perussuomalaisten puoluekokouksesta kannattaa muistaa keskustalaisen tohtorin Johannes Virolaisen kommentti: Pistevoiton pitäisi riiittä eikä selkävoitto.

Kokonaisuudessaan kirja oli hyvää luettavaa. Suosittelen.

Yhden%20miehen%20enemmist%C3%B6.jpg