Muutama viikko sitten (maanantai 11.11.) kävi ilmi, että seurakuntayhtymähanke kaatui. Näin ollen syksyllä ei käsitellä aiesopimusta. Kirjoitin asiasta seuraavanlaisesti Facebookiin:

Tänään on tullut uutinen, että Kalajoen rovastikunnan seurakuntayhtymähanke on kaatunut.

Viime viikolla tuli kutsu keskustelu- ja infotilaisuuteen, jossa olisi käyty seurakuntayhtymähankkeen syntyhistoriaa ja aiesopimuksen sisältöä. Tämä tilaisuus peruuntui myös seurakuntayhtymähankkeen kariuduttua.

Kannatan sitä, että etsimme erilaisia yhteistyökuviota seurakuntien kanssa.


Seuraavaksi kerron kirkkovaltuuston kokouksesta. Tällä kertaa kirkkovaltuuston kokouskutsu ja liitteet ovat tulleet sähköpostiin postilakon vuoksi. Paikanpäällä oli tulostettuina kokouksen esityslista ja muut liitteet. Paikalla oli 13 kirkkovaltuutettua.

Uudeksi lapsi- ja nuorisotyön johtokunnan jäseneksi esitin Riitta Rististä ja hänet valittiin yksimielisesti. Tämän vuoden toinen kerta, kun lapsi- ja nuorisotyön johtokunnan jäsen vaihtuu.

Kirkkovaltuuston hyväksyi uuden kirkkovaltuuston työjärjestyksen ja johtokuntien (lapsi- ja nuorisotyön, lähetystyön ja diakoniatyön) johtosäännöt. Muutokset sisältävät säädöksiä sähköisestä kokouksesta ja sähköisestä päätöksentekomenettelystä. Kommentoin kokouksessa, että yhtenä muutoksena on myös, että kirkkovaltuusto valitsee jatkossa johtokuntien puheenjohtajiston. Ennen kirkkovaltuusto valitsi vain puheenjohtajan ja kyseinen johtokunta valitsi keskuudestaan varapuheenjohtajan. Kirkkoneuvoston ohjesääntö hyväksyttiin ja päätös alistetaan Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin vahvistettavaksi.

Talouspäällikkö Mirja Koivusalo esitteli talousarviota vuodelle 2020 ja toiminta- ja taloussuunnitelmaa vuosille 2021-2022. Kokouksessa käytiin ne pääpiirteiltään läpi.


Tässä pääpiirteiltään kirkkovaltuuston kokouksesta. 


Kirkkovaltuusto%2027.11..jpg