Vuoden ensimmäinen kirkkovaltuuston kokous pidettiin keskiviikkona 11. toukokuuta. Aiemmin tänä keväänä on pidetty kirkkovaltuustolle ja kirkkoneuvostolle Puhuri Oy:n tuulivoimahankkeen esittelytilaisuus. Kokouksen asioina olivat veljeni Teuvo Myllymäen vapauttaminen luottamustoimestaan lähetystyön johtokunnan jäsenenä, uuden jäsenen valinta lähetystyön johtokuntaan ja vuoden 2021 tilinpäätöksen hyväksyminen ja vastuuvapauden myöntäminen. Kokouksessa oli paikalla 9/15 kirkkovaltuutettua.

Kokouksen alussa uusi diakoni Miia Kopola esittäytyi kirkkovaltuustolle. Esityslistan hyväksymisen kohdalla esitin, että seurakunnan vaalilautakunnan valinta olisi omana pykälänä eikä muiden asioiden kohdalla.

Kirkkovaltuuston kokouksessa pidettiin äänestys koskien lähetystyön johtokunnan jäsenen valintaa. Esitin Ari Mikkolaa ja Alpo Lehtola esitti Anna-Liisa Laitista. Ari Mikkola voitti äänin 8-1. Kirkkoherra Heikki Valkaman mukaan kirkkovaltuustossa ei ole aiemmin äänestetty hänen ollessaan Kärsämäellä. Itselleni tämä oli ensimmäinen kerta, kun kirkkovaltuustossa äänestetään henkilöstä tai asiasta. En laske tähän kirkolliskokous- ja hiippakuntavaaleja, ne ovat eri asia.

Talouspäällikkö Mirja Koivusalo esitteli ylijäämäistä tilinpäätöstä, joka oli 11 100,93 euroa. Kirkollisverojen osuus oli 430 387,69 euroa. Yhtenä haasteena on saada ihmiset takaisin toiminnan pariin koronan jäljiltä. Ihmisissä näkyy varovaisuutta osallistua erilaisiin tapahtumiin.

Seurakunnan vaalilautalautakuntaan valittiin seuraavat henkilöt:

Varsinaisiksi jäsenet: puheenjohtaja Juha Räisänen, Viena Liuska, Merja Niemi, Paula Pentikäinen ja Heikki Valkama.

Varajäsenet: Timo Flankkila, Eija Kaketti, Pauli Ojalehto, Hanna Karsikas ja Marjatta Seppä. Varajäsenet eivät ole henkilökohtaisia.

Muissa asioissa käytin puheenvuoron, jossa esitin toivomuksen seurakuntavaalien ennakkoäänestyspaikoista. Ehdotin, että yksi mahdollinen paikka voisi olla Kärsämäen kirjasto. Varajäsenet eivät ole henkilökohtaisia.

Näillä näkymin kokous oli tämän kevään ainoa kirkkovaltuuston kokous.