Tässä koronatilanteessa kirkkovaltuuston kokous järjestettiin Kärsämäen kirkossa. Ehdotin viime kirkkoneuvoston kokouksen päätyttyä, että kirkkovaltuusto kokoustaisi kirkossa. Tämä johtuu siitä syystä, että kirkkovaltuuston kokoukset ovat avoimia ja niitä pystyy seuraamaan. Kirkossa videoidaan jumalanpalvelukset, joten tekniset laitteet ovat valmiita.

Kokouksessa hyväksyttiin kirkonkirjojenpidon siirtäminen Oulun aluekeskusrekisteriin ja Oulun aluekeskusrekisterin johtosääntö.

Kirkkovaltuusto hyväksyi vuoden 2019 tilinpäätöksen ja vastuuvapauden myöntämisen. Kärsämäen seurakunnan tilinpäätös muodostui ylijäämäiseksi 114 921,29€.

Muissa asioissa keskusteltiin pääsääntöisesti koronatilanteesta ja sen seurauksista.

Kokoustilanne oli omalla tavalla mielenkiintoinen. Kyseessä oli minulle ensimmäinen kokous, josta lähetettiin virallista videolähetystä. Samalla se oli ensimmäinen kokous, jonka kokouspaikkana oli kirkko. Itse en silleen välittänyt kameroista, vaikka käytin puheenvuoron kokouksessa. Muista valtuutetuista (muut kuin kirkkovaltuuston puheenjohtaja) käyttivät puheenvuoroja vain Markku Koski ja Marko Tiikkainen.

Mitä tästä kirkkovaltuuston kokouksesta pystyi oppimaan? Ainakin sen, ettei kunnanvaltuustojen kokouksia kannata lähteä suoraan videoimaan ilman kunnollista valmistelua. Kunnanvaltuustojen kokouksien videoisen ehdotuksia on tullut keskiviikona 6.5. järjestetyssä Kuntalaisillassa, joka järjestettiin niin, että vain puheiden pitäjät olivat fyysisesti läsnä.

20200512_162930%5B1%5D.jpg

Kuva: Kirkkovaltuuston kokouksen esityslista