Maaliskuu lähestyy loppuaan. Tässä kuussa ei ole kunnanvaltuuston kokousta, kun ei ole käsiteltäviä asioita. Sen sijaan tässä kuussa on kirkkovaltuuston kokous. Kokouspäivänä on usein ollut keskiviikko, mutta nyt kirkkovaltuusto kokoustaa torstaina. Tämä johtunee siitä, että kirkkoneuvosto on kokoustanut 15.3.2018, jonka jälkeen esityslista on lähetetty kirkkovaltuutetuille. 

Kokouksessa paikalla oli 11/15 kirkkovaltuutettua. Tonttikauppat Kärsämäen seurakunnan ja Kärsämäen kunnan kanssa hyväksyttiin yksimielisesti. Tonttikaupat ovat seurakunnalle hyvä asia, sillä seurakunta ei voinut kyseisillä tonteilla tehdä oikein mitään. Vuoden 2017 tilinpäätös hyväksyttiin. Seurakunnan väkiluku on laskenut ja suurin siihen syy on muutto pois Kärsämäeltä. Kirkosta eronneiden määrä oli laskenut verrattuna vuoteen 2016. Olen joskus miettinyt, kuinka helposti kirkosta erotaan esimerkiksi jonkun kansanedustajien puheiden takia. On muistettava, että seurakunnat tekevät tärkeää työtä esimerkiksi diakoniatyö. 

Vaalilautakunnan asettaminen päätettiin jättää pöydälle. Vaalilautakunnan jäsenten valitsemista ei ollut valmisteltu missään. Sen lisäksi lakia on tiukennettu, eli nykyään seurakuntavaaleissa ehdokkaana oleva ja hänen läheisensä eivät enää voi toimia vaalilautakunnan jäsenenä, vaalitoimitsijana ja -avustajana. Vaalilautakunnan jäsenten valintaan valittiin porukka, joka valmistelee vaalilautakunnan seuraavalle kirkkovaltuuston kokoukselle. Kyseiseen porukkaan kuuluvat minä, Väinö Parkkila, Alpo Lehtola ja Marketta Lapiolahti. 

Kunnan ja seurakunnan asioista muihin asioihin. Minua on pari kertaa pyydetty lähtemään mukaan syksyn maakuntavaaleihin. Olen aikaisemmin päättänyt, etten lähde ehdolle maakuntavaaleihin. Keskustan Kärsämäen Paikallisyhdistys on esittänyt Markku Koskea maakuntavaaleihin ehdolle keväällä 2017. Kärsämäeltä ei ole järkevää asettaa kahta keskustalaista ehdokasta maakuntavaaleihin. Keskityn hoitamaan muita asioita.

Toivotan mukavaa pääsiäsen aikaa ihmisille! 

WP_20180321_22_40_21_Pro.jpg