Vuoden 2020 kolmas kirkkovaltuuston kokous pidettiin Seurakuntatalolla. Nyt ei ollut videostriimausta tai kokoustamista kirkossa. Samalla oli myös kahvitus, jota ei ollut toukokuun kokouksessa. Kokouksessa oli paikalla 12 valtuutettua ja kokousta oli seuraamassa rippikoululaiset.

Esitin Antti Pekkalaa Antti Salonurmen paikoille. Antti Pekkala toimii Kari Seppälän henkilökohtaisena varajäsenenä kirkkoneuvostossa, jäsenenä lapsi- ja nuorisotyön johtokunnassa ja jäsenenä diakoniatyön johtokunnassa.

Esitin Satu Littowia lapsi- ja nuorisotyön johtokuntaan. Tällä kirkkovaltuustokaudella on vaihtunut 4 lapsi- ja nuorisotyön johtokunnan jäsentä.

Toivotan lapsi- ja nuorisotyön johtokunnan puheenjohtajana Antti Pekkalan ja Satu Littowin tervetulleeksi lapsi- ja nuorisotyön johtokuntaan.

Kirkkovaltuusto hyväksyi tuloveroprosentiksi 1,8% vuodelle 2021 eli samalla mennään. Kokouksessa käytiin keskustelua veroprosentista. Kommentoin asiaa, että jos prosenttia edes nostaisi 0,05%, niin lehdet kirjoittaisivat kuinka Kärsämäen seurakunta nostaa verojaan.

Lisätalousarviossa vuodelle 2020 on varattu määrärahat muun muassa koneille ja laitteille. Kevään aikana on hommattu videointivälineet tilaisuuksien videointiin.

Muissa asioissa keskusteltiin muun muassa lapsiparkista, josta oli puhetta helmikuun kirkkovaltuuston kokouksessa. Kokouksessa sovittiin, että kirkkovaltuuston kokoukset alkaisivat jatkossa klo 18.

Kokouksen jälkeen kirkkoherra Heikki Valkama kiitteli minua, että luottamustoimipaikoille oli löytynyt nimet.

20200930_162849%5B1%5D.jpg

Kirkkovaltuuston kokouksen 30.9.2020 esityslista.